15 juni 2011

Er is nu een alternatief voor de gehate “lampekap” bij hond en kat: de Buster opblaasbare hondenkraag.

De Buster hondenkraag® is een diervriendelijk alternatief voor de kraag die vaak na operaties bij honden en katten wordt gebruikt om te voorkomen dat ze aan de wond zitten.

Met de Buster hondenkraag® behoudt het dier zijn volledige gezichtsveld, kan eten, slapen en spelen zonder hierin gehinderd te worden.
De Buster hondenkraag® is gemaakt van een plastic coating die door middel van een 7mm ventiel wordt opgeblazen. Deze wordt in een zeer sterke, wasbare (30°c) hoes gedaan die afsluitbaar is met een ritssluiting. De Buster hondenkraag® kan men vervolgens met klittenband om de nek van het dier sluiten.
Aan de binnenzijde van de Buster hondenkraag® bevinden zich 3 lussen, waar een halsband aan bevestigd kan worden. Dit is handig bij het uitlaten, maar ook om de Buster hondenkraag® perfect passend te maken.

Het nadeel van de Buster hondenkraag is de aanschafprijs. Omdat de hondenkraag gemaakt is van duurzaam materiaal is de kraag niet goedkoop. Om dit probleem op te lossen en in te spelen op de vele problemen die zich voordoen bij het gebruik van de klassieke hondenkraag (overal tegen aan botsen, moeilijk eten en drinken) hebben we besloten de hondenkraag te verhuren.
Bij betaling van 30 euro waarborg kan u de hondenkraag gebruiken gedurende de herstelperiode van de operatie. Bij inlevering van de hondenkraag (in goede staat, uiteraard) krijgt u dan 20 euro van de waarborg terugbetaald.
Op deze manier kan u voor de prijs van de klassieke hondenkraag (de zogenaamde “lampekap”) deze nieuwe opblaasbare hondenkraag gebruiken!

Nog even alle voordelen op een rij:

  • Het dier kan zien waar het loopt en al ongehinderd spelen, zeker voor katten die ook buiten komen is dit een groot voordeel.
  • Het dier kan normaal eten zonder dat de kap in de weg zit.
  • Katten kunnen gewoon op de kattenbak.
  • Het is comfortabel bij het slapen, omdat het aanvoelt als een kussen.
  • Ongelukken en verwondingen worden voorkomen, het dier kan zien wat het doet en waar het loopt.
  • Snel en eenvoudig om en af te doen.
  • Hygiënisch, de hoes is wasbaar ( in een sopje met Dettol of op 30 graden in de wasmachine).
  • Uw interieur loopt geen schade meer op, zoals vaak wel het geval was met de kraag.
De Buster hondenkraag

Buster hondenkraag (nylon)